Guylian

Guylian is typische Belgische chocolade. Het Belgische bedrijf is opgericht in 1960 door Guy Foubert. De pralines van Guylian worden wereldwijd. verkocht in meer dan 100 honderd landen Guylian is één van de tien best verkochte voorverpakte chocolademerken, vooral met feestdagen als Valentijn, Moederdag, Pasen en Kerstmis.


Chocolade zeebanket met vulling
Guylian is vooral bekend van het zeebanket; chocolaatjes met praline vulling in de vorm van een schelp, zeepaardje of zeester. Guylian wist altijd chocolade te verkopen, in de wintermaanden maar ook in de zomer. Chocoladegenieters willen ook in de zomer chocolaatjes die niet smelten.


Daarom gebruikt Guylian geen boter of plantaardige vetten in het zeebanket, zodat het smelten beter wordt voorkomen. De vormpjes moesten de chocolaatjes aantrekkelijker maken voor de consument. Het bleek een gouden greep, want het zeebanket maakte van Guylian een wereldspeler.

Het zeepaardje werd gepatenteerd. Dat kon doordat het zeepaard van Guylian zijn staart naar achteren oprolt, terwijl een echt zeepaard juist naar voren oprolt.

De produkten van Guylian zijn beschikbaar in de supermarkten, grootwarenhuizen, department stores, chocoladespeciaalzaken, online verkoopskanalen en tankstations, als ook in de Guylian Belgian Chocolate Cafés.


In Nederland is Guylian ook verkrijgbaar.