Baronie

Baronie is begin jaren twintig van de vorige eeuw opgericht in Schiedam door drie partners: BArents, de ROth en NIEwenhuis. Een aantal jaren daarvoor, in 1896, was de chocoladefabriek De Heer reeds opgericht in Rotterdam. De twee fabrieken werkten jarenlang afzonderlijk van elkaar tot in 1982 Baronie De Heer overnam. De nieuwe naam werd Baronie - De Heer. In 1984 volgde de overname van Tjoklat in Vlaardingen.

De Baronie – De Heer is gevestigd in Rotterdam. Hier worden onder andere de chocoladeletters, repen en tabletten, kersenbonbons, paaseitjes en pindarotsen gemaakt.

In 1995 is gestart met de bouw van een nieuwe, moderne fabriek in het Belgische Veurne. In deze fabriek kunnen volautomatisch pralines geproduceerd worden. Door deze automatisering en het achterwege blijven van handwerk is Baronie in staat op een bijzonder hygiënische en efficiënte wijze topkwaliteit Belgische pralines te produceren.

In mei 2009 is de Baronie groep verder uitgebreid door de overname van Continental Chocolate in Amsterdam. Hier worden ook chocoladeletters, repen en tabletten gemaakt. Het assortiment is verder uitgebreid met chocoladesticks.

De Baronie groep produceert momenteel niet alleen de eigen merken Baronie en De Heer, maar ook vele huismerken van supermarkten en warenhuizen. De groep is uitgegroeid tot één van de grootste chocolade producenten in Nederland en België en speelt internationaal ook een prominente rol. De Baronie groep heeft de ambitie deze positie in de toekomst te versterken.bron: http://www.baronie.com